De Kapel

 

De Zuidema Kapel, deels een kapel bestaande uit afstammelingen van de familie Zuidema uit het Groningse Grootegast, maakt muziek sinds 1992.

 

Het allereerste optreden was als een grap bedoeld, maar vanaf dat moment werd er serieus gerepeteerd en volgde in 1993 al meteen een concoursdeelname in de Bergklasse. Hier werd de kapel meteen al winnaar over beide dagen en dus promotie naar de Topklasse.

Daarna werden diverse prijzen en kampioenschappen behaald waaronder het Wereld Muziek Concours in 1994 en 1998, waar de kapel beide keren Nederlands Kampioen werd in de Topklasse. In 1994 slechts 3 punten minder dan topkapel Tufaranka.

 

Het eervolste optreden volgde daarop in 1999. Componist Ladislav Kubes had de kapel uitgenodigd voor het topfestival wat naar hem is vernoemd.

Samen met 9 andere topkapellen, waaronder Tufaranka,werd een 2-daags muziekgebeuren gehouden wat rechtstreeks uitgezonden werd op de tjechische tv. Een onvergetelijke ervaring. Naast de vaste concerten, waaronder het Nieuwjaarsconcert, Voor/Najaarsconcerten, treedt de kapel nog regelmatig op in het land.

 

In de afgelopen jaren werdt een aantal cd`s opgenomen waaronder Druzna Zabava en Pro Vzpominkou.

Een grote wens van de kapel is om nog eens een nieuwe cd temaken.


Bezetting Zuidema Kapel 

Kapelmeister: Marten Miedema

Klarinetten: Jolanda Staal-Zaagman en Jeanette Zuidema

Trompet/Flugelhorns: Rigte Zuidema, Berry Zuidema en Hans Staal

Bariton/Tenorhoorn: Harm Jan de Vries en Albert Flikkema

Bas: Nanne Zuidema

Begeleiding: Flugelhorn, Jan Bakker en Trombone, Bonne Minkema

Slagwerk: Aant Zuidema

Presentatie: Albert Flikkema